Realisatie omlegging A9 bij Badhoevedorp

De omlegging van de A9 ter hoogte van Badhoevedorp is gerealiseerd en opgeleverd. Op 10 april heeft minister Schultz - van Haegen de omlegging feestelijk geopend.

In de afgelopen 3,5 jaar heeft Rijkswaterstaat in combinatie met aannemer Combinatie BadhoeverBogen de oude 'zwarte rivier' die door het dorp liep omgelegd. Hierbij is de capaciteit van de A9 vergroot en is het dorp weer verbonden tot een geheel.

Badhoevedorp gaat de vrijgekomen ruimte gebruiken om de kwaliteit van de omgeving te verbeteren in en rondom het dorp. Rijkswaterstaat sloopt de weg en levert hem in februari 2019 op aan de gemeente. Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Schiphol, provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer en de vervoersregio Amsterdam. 

A9 Badhoevedorp

De omlegging van de A9 ter hoogte van Badhoevedorp