A6: Eerste energieneutrale snelweg

Op 16 februari 2017 gaf minister Schultz - van Haegen het startschot voor de aanleg van de weg van de toekomst. De A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt over een lengte van 13 kilometer verbreedt.  

Na oplevering voorziet dit deel van de A6 met behulp van een zonnepanelenveld rondom knooppunt Almere in haar eigen energiebehoefte. Hiermee wordt het de eerste energieneutrale snelweg. Daarnaast wordt er met behulp van duurzame oplossingen gestuurd op een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. De energieneutrale snelweg draagt bij aan de energiedoelstelling van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, om over 30 jaar het gehele netwerk van Rijkswaterstaat energieneutraal te beheren. Dit project is onderdeel van het programma weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere en moet uiterlijk in 2022 zijn afgerond vanwege de Floriade die dan plaatsvindt in Almere.